
Affärsekonomi & prissättning
Affärsekonomi & prissättning
Kursens innehåll
Den studerande ska genom kursen få ett affärsmässigt fokus och kunna hantera ekonomiska frågor i det dagliga arbetet. Syftet med kursen är att den studerande får kunskap, färdighet och kompetenser för att skapa, redovisa lönsamma affärer. arbeta med kundarvoden, nettopris, marginaler, påslag och resebranschens momssatser och skatter samt få inblick I “Revenue management” för att öka vinsten av försäljning genom statistiska analyser av kundernas köpbeteende och förutsägelser av efterfrågan, vilket sedan ligger till grund för en segmenterad prissättning.
För att bli antagen och kunna studera på en YH-utbildning måste du ha ett svenskt personnummer/samordningsnummer och vara folkbokförd i Sverige.
Behörighet. Det här behöver du kunna för att gå utbildningen
För att kunna söka till utbildningen behöver du uppfylla grundläggande behörighetskrav. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser. Vissa utbildningar kan också ha särskilda förkunskapskrav.
Vänligen notera: För att bli registrerad som studerande på en YH-utbildning hos Myndigheten för yrkeshögskolan krävs ett giltigt svenskt personnummer eller samordningsnummer. Detta för att säkerställa att vi registrerar korrekta personuppgifter hos myndigheten.
För mer information och vid frågor om person-/samordningsnummer se:
Samordningsnummer | Skatteverket eller besök deras närmaste kontor.
Bakom kulisserna, berättelser att inspireras av

Kompetensutveckling – vad är det?
Kompetensutveckling handlar om att medvetet stärka sina kunskaper och färdigheter...

Inspiration
Malin bytte vården mot brobyggande
Efter flera år inom vården ville Malin Green ha en...

Från hotell till betong – Semina hittade sin plats i byggbranschen
När pandemin slog till arbetade Semina Hajdarevic som arbetsledare inom hotellverksamhet under studierna....

Nyhet
Nytt samarbete för framtidens sjömat – med ostronmjöl från en invasiv art
Från miljöproblem till framtidens mat. I ett nytt samarbete mellan...