Hoppa till innehåll

Ansökan till höstens kurser är öppen – “Kort väg till kompetensutveckling”

Ansökan har nu öppnat till YH Akademins kurser som startar hösten 2024. Kursutbudet består av 36 distanskurser inom olika branscher, som riktar sig till personer som vill kompetensutvecklas inom sitt yrke.

Det var under maj månad som vi fick besked av Myndigheten för yrkeshögskolan om vilka kurser vi beviljats att starta i höst. Nu har över 30 av kurserna öppnat för ansökan.

Teknik, IT, livsmedel och turism, hälso- och sjukvård samt socialt arbete. Det är några av de områden som YH Akademin erbjuder kurser inom.

Många fördelar att studera en YH-kurs

Kurserna är framtagna i nära samarbete med företag i de olika branscherna för att vara högst aktuella och direkt tillämpbara i yrkeslivet. Att studera en YH-kurs är därför en snabb väg till kompetensutveckling.

I en artikel av Myndigheten för yrkeshögskolan berättar YH Akademins tidigare studerande Georgio hur kunskapen från kursen kommer vara till nytta i arbetet:

– När företag ligger bakom blir kopplingen mot verkligheten väldigt tydlig. Det är bra med YH, och att man kan kombinera kurser med arbete, alltså att det är kortare kompetensutveckling, säger Georgio som studerat kursen ”Energy Storage and Battery Systems”.

Mer om korta YH-kurser

Korta YH-kurser vänder sig till den som vill förnya sin kompetens för att exempelvis gå vidare till mer avancerade arbetsuppgifter. Syftet med kurserna är att stärka möjligheten till kompetensutveckling, omställning samt att bidra till att yrkeshögskolan blir ett tydligt verktyg i det livslånga lärandet.

Kurserna har ett flexibelt upplägg som möjliggör för den studerande att kombinera arbete och studier. Varje kurs skapas för att svara på arbetsmarknadens behov lokalt, regionalt eller nationellt.