Hoppa till innehåll

Hos YH Akademin investerar du i efterfrågad kunskap. Vi finns för dig som vill öppna nya karriärdörrar eller utvecklas i din nuvarande yrkesroll.

3 hörnstenar för en språngbräda i karriären

Ett öppet klassrum – dygnet runt

Genom att plugga på distans finns allt du behöver alltid ett knapptryck bort - verktyg, föreläsningar, övningar, pluggkamrater och utbildare. Öppettider: när det passar dig. Det skapar både närhet och trygghet.

Läs mer om distans upplägget

LIA, Lärande i praktik

Learning by doing är vår grej. LIA-praktik är en viktig del av att plugga på yrkeshögskola. Här knyter du viktiga kontakter och får prova på din framtida yrkesroll. Det är vanligt att LIA leder till anställning!

Fördelarna med LIA

Stöd under studierna

Vårt mål är att varje studerande ska ta examen. Men för att nå dit krävs ibland lite extra stöd. Därför har vi engagerade utbildningsledare och erbjuder även särskilt pedagogiskt studiestöd för dig som är i behov av det.

Spana in hur vi kan stötta dig

Vad är skillnaden mellan yrkeshögskola och högskola?

Den främsta skillnaden mellan yrkeshögskola och högskola är den täta kopplingen till arbetslivet. Medan högskolor och universitet ställer andra krav på behörighet, är mer teoretiskt lagda och syftar mer till vidare forskning, fokuserar yrkeshögskolan på att leda dig direkt ut i arbetslivet efter studierna. Och det gör vi bra – 9 av 10 får jobb efter examen!


Din chans på distans

Hos oss bestämmer du själv var du vill studera, utan att behöva flytta till en ny stad. Oavsett om du vill byta karriär eller fördjupa dig inom ett ämne är distansstudier den rätta vägen.

Så fungerar det att studera på distans
Skrivbord med en dator och ett glas juice.

Snabb kompetensutveckling med en kort kurs

Vi har ett brett utbud av korta YH-kurser för dig mitt i karriären. Studera parallellt med ditt jobb och få spetskunskap som ger ditt CV en skjuts!

Utforska våra korta YH-kurser
Cirkulärt återbruk nom samhällsbyggnad. Personer i möte.

Flera sätt att bli behörig till en utbildning

För att uppfylla förkunskapskrav till vissa av våra utbildningar har du möjlighet att läsa en webbaserad kurs som förbereder dig.

Utforska våra förberedande utbildningar

Studera utomlands med Erasmus+

Att göra sin LIA-praktik utomlands är något som många drömmer om. Det innebär dock kostnader som kan vara svåra att finansiera själv. Genom EU:s program Erasmus+ kan drömmen bli verklighet!

Så gör du din LIA utomlands via Erasmus+