Hoppa till innehåll
Glad student klädd i gult ser glad ut.

Här öppnas nya karriärsdörrar

Studera nära verkligheten på YH Akademin. Här investerar du i efterfrågad kunskap, paketerat i en unik mix av teori och praktik. Vi finns för dig som vill ta nästa steg i karriären eller boosta din nuvarande yrkesroll!

Din chans på distans

Geografisk frihet är vår grej. Som studerande hos oss bestämmer du själv var du vill studera. Våra distansutbildningar är formade för att anpassas efter din livsstil – utan att du ska behöva flytta till en ny stad. Det flexibla studieschemat gör det lättare att balansera dina distansstudier med familjeliv, vänner och andra fritidsintressen. Ett hållbarare studieliv, helt enkelt.

Oavsett om du är ute efter att byta karriär, fördjupa dig vidare inom ett ämne eller studera för första gången så är distansstudier rätt väg.

Att plugga på distans

Snabbaste vägen mot efterfrågade yrken

Föreställ dig att ta vänsterfilen mot ditt drömyrke. Yrkeshögskola är perfekt för dig som vill ha helt rätt kompetens, utan att spendera för många år i skolbänken. De flesta av våra YH-utbildningar är mellan 1 – 2 år långa. Efter examen har du inte bara goda möjligheter till jobb. Du har också sparat in både tid, studiekostnader och energi.

3 hörnstenar för en språngbräda i karriären

Ett öppet klassrum – dygnet runt

Genom att plugga på distans finns allt du behöver alltid ett knapptryck bort - verktyg, föreläsningar, övningar, pluggkamrater och utbildare. Öppettider: när det passar dig. Det skapar både närhet och trygghet.

Spana in hur vi kan stötta dig

LIA, Lärande i praktik

Learning by doing är vår grej. LIA-praktik är en viktig del av att plugga på yrkeshögskola. Här knyter du viktiga kontakter och får prova på din framtida yrkesroll. Det är vanligt att LIA leder till anställning!

Fördelarna med LIA

Stöd under studierna

Vårt mål är att varje studerande ska ta examen. Men för att nå dit krävs ibland lite extra stöd. Därför har vi engagerade utbildningsledare och erbjuder även särskilt pedagogiskt studiestöd för dig som är i behov av det.

Spana in hur vi kan stötta dig

Vad är skillnaden mellan yrkeshögskola och högskola?

Den främsta skillnaden mellan yrkeshögskola och högskola är den täta kopplingen till arbetslivet. Medan högskolor och universitet ställer andra krav på behörighet, är mer teoretiskt lagda och syftar mer till vidare forskning, fokuserar yrkeshögskolan på att leda dig direkt ut i arbetslivet efter studierna. Och det gör vi bra – 9 av 10 får jobb efter examen!

Man i gult studerar distansutbildning med laptop och noterar anteckningsbok i ljust kontorsutrymme.

Vilken YH-utbildning passar dig?

På YH Akademin finns något för alla. Här hittar du ett brett utbud av YH-utbildningar inom allt från IT, industri, besöksnäring och marknadsföring, till hälso- och sjukvård, elnät och fordonsteknik.

Se alla våra utbildningar och branscher
Glad student studerar på distans.

Vässa din kompetens med en kort YH-kurs

Vi har ett brett utbud av korta YH-kurser för dig mitt i karriären. Studera på distans och parallellt med ditt jobb. Här får du spetskunskap som ger ditt CV en skjuts!

Utforska våra korta YH-kurser
Student på YH Akademins yrkeshögskola i gul kavaj möter kollegor i modern kontorsmiljö.

Uppnår du inte kraven än? Gå en preparandkurs eller behörighetsförberedande utbildning!

För att uppfylla förkunskapskrav till vissa av våra utbildningar har du möjlighet att läsa en webbaserad kurs som förbereder dig.

Utforska våra förberedande utbildningar
Man i gult studerar distansutbildning med laptop och noterar anteckningsbok i ljust kontorsutrymme.

Studera utomlands med Erasmus+

Att göra sin LIA-praktik utomlands är något som många drömmer om. Det innebär dock kostnader som kan vara svåra att finansiera själv. Genom EU:s program Erasmus+ kan drömmen bli verklighet!

Så gör du din LIA utomlands via Erasmus+
Student på YH Akademin med gul resväska i ljus lägenhet redo för studier utomlands.