Hoppa till innehåll
YH Akademin student i yrkeshögskola filmar sig själv för distansutbildningar med smartphone.

Letar du efter korta kurser som leder till jobb och goda karriärmöjligheter? Våra korta YH-kurser är framtagna för att du som student ska få mer flexibilitet under din studietid. Kurserna går att studera både på plats och på distans, dessutom får du ett utbildningsbevis precis som vid en vanlig YH-utbildning.

Ett urval av våra korta kurser

Korta utbildningar på yrkeshögskola

YrkesAkademin erbjuder flera kurser och kortare YH-utbildningar som lämpar sig perfekt för dig som redan är yrkesverksam och vill bredda din kompetens eller är i behov av en omställning i karriären. Våra kurser är upp till 99 YH-poäng vilket motsvarar ett halvårs studier på heltid. Flera av kurserna går att studera på distans eller på halvfart så du ska ha möjligheten att kunna arbeta samtidigt som du studerar.

Behöver jag behörighet för att söka till en kort YH-kurs?
Eftersom flera av våra korta YH-kurserriktar sig till dig som redan är yrkesverksam så finns det behörighetskrav på att ha arbetat inom det område som kursen avser. Krav på tidigare yrkeshögskolestudier och relevant arbetslivserfarenhet kan också förekomma. Du kan alltid läsa om vilka specifika behörigheter som krävs för en given kurs på dess informationssida.

Kan jag ansöka om studiemedel när jag pluggar en kort YH-kurs?
Förutsatt att du som student studerar på minst halvfart under minst tre veckor och är under 57 år gammal så kan du ansöka om studiemedel. Tänk på att skicka in din ansökan i god tid, gärna i samband med att du valt vilken utbildning du vill genomföra.

Yh-poäng förklarade