Hoppa till innehåll

YH Akademins kursutbud växer – ”36 beviljade kurser”

YH Akademin har idag beviljats totalt 36, varav 9 helt nya, YH-kurser i ett beslut från Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH). Kurserna, som ska bedrivas på distans från hösten 2024, är inom områdena för bland annat teknik, IT, livsmedel och turism, hälso- och sjukvård samt socialt arbete.

Idag har YH Akademin beviljats 36 korta YH-kurser som startar från hösten 2024, vilket innefattar totalt 1570 utbildningsplatser.

Vi är så glada över att ha tilldelats ännu fler utbildningsplatser i och med beskedet idag. I ett läge där kompetensutveckling står högt på agendan hos många företag så känns det riktigt bra att nu erbjuda ännu fler individer möjlighet att fortbilda sig, säger Josefin Born Nilsson, affärsområdeschef på YH Akademin.

Kursutbudet är brett inom flera branscher, så som bland annat teknik, IT, livsmedel och turism, hälso- och sjukvård samt socialt arbete. Samtliga kurser hos YH Akademin går på distans och riktar sig till yrkesverksamma som vill kompetensutvecklas inom området för sitt yrke.

Nya kurser med start hösten 2024

Om korta YH-kurser

Korta YH-kurser vänder sig till dig som vill förnya din kompetens för att exempelvis gå vidare till mer avancerade arbetsuppgifter. Syftet med kurserna är att stärka möjligheten till kompetensutveckling, omställning samt att bidra till att yrkeshögskolan blir ett tydligt verktyg i det livslånga lärandet. 

Kurserna har ett flexibelt upplägg som möjliggör för den studerande att kombinera arbete och studier. Varje utbildning skapas för att svara på arbetsmarknadens behov lokalt, regionalt eller nationellt.

Kurserna hos YH Akademin genomförs på distans och ansökan öppnar inom kort.