Hoppa till innehåll

5 smarta tips för distansstudier

Distansstudier kräver lite extra tänk och planering för att lyckas. Men med rätt strategier kan du optimera dina studier och nå dina mål på ett effektivt sätt. Här är våra fem tips för att göra dina distansstudier lite lättare.

Skapa en skön studieplats

När du studerar på distans är det viktigt att skapa en studiemiljö där du kan fokusera, vara kreativ och bibehålla din koncentration. Vad som är en bra studiemiljö kan variera, vissa anser att de pluggar bäst i hemmet medans andra upplever att de pluggar bättre i en offentlig miljö såsom på ett bibliotek eller café. Om du hellre studerar hemma är det viktigt att du skapar en plats som är dedikerad till hemmastudier, som exempelvis vid ett skrivbord eller köksbordet. 

Gör en plan för dina distansstudier

Det är enklare att lyckas om du vet vad du ska göra och när du ska göra det. Skriv ner en plan för veckan där du bestämmer vilka lektioner du ska titta på och när du ska göra dina uppgifter. Sätt små mål för dig själv och se till att hålla dem! Glöm inte att belöna dig själv när du har uppnått dina delmål. Detta kommer att hjälpa dig att hålla motivationen uppe och göra dig taggad på att ta dig an nya uppgifter.

Var aktiv i studierna

Att bara läsa är inte alltid så effektivt. Testa att göra anteckningar, prata med andra studerande om ämnet, eller gör en snabb sammanfattning. Det gör det lättare att komma ihåg allt!

Använd teknikens fördelar

Använd digitala verktyg och appar för att organisera dina studier och hålla koll på deadlines. Verktyg som digitala kalendrar, påminnelseappar och anteckningsappar kan göra det enklare att strukturera och planera din tid effektivt.

Våga interagera med andra

Ta initiativ till att ställa frågor och delta i diskussioner under lektioner och seminarium. Att interagera med utbildare och klasskamrater kan ge dig djupare insikter och hjälpa dig att bättre förstå kursmaterialet.