Hoppa till innehåll

Därför har du som valt yrkeshögskola gjort ett perfekt karriärval  

Grattis till ditt beslut att söka till yrkeshögskola! Du har nu tagit ett viktigt steg mot en givande och framgångsrik karriär, som kommer att leda dig raka vägen till ditt drömyrke och en yrkesroll som behövs. Här är 5 anledningar varför du gjort ett perfekt karriärval! 

Du kommer lära dig det branschen efterfrågar 

Yrkeshögskolan erbjuder en unik mix av teoretisk kunskap och LIA-praktik, där en av de stora fördelarna är den nära kopplingen till näringslivet. Det innebär att kursinnehållet ständigt uppdateras för att möta branschens aktuella behov, och att du på så sätt får tillgång den kompetens som behövs – idag och i framtiden.

9 av 10 får jobb efter examen efter att ha studerat på yrkeshögskola

Statistik visar att hela 9 av 10 som går ut från yrkeshögskolan får jobb inom sitt utbildningsområde kort efter examen, och mer än hälften får arbete på sin LIA-plats. Detta är ett tydligt tecken på den höga kvaliteten på utbildningarna och deras relevans. Med en yrkeshögskoleutbildning i bagaget står du väl rustad för att snabbt utvecklas i ditt yrkesliv.

Kvalitetssäkrat av tusentals andra 

De senaste 20 åren har tusentals andra valt att studera på yrkeshögskola hos oss på YH Akademin. Här är några röster från studerande som tagit examen:  

Jag vill varmt rekommendera alla därute som funderar på att vidareutveckla sig att våga göra det! Jag var själv tveksam i början till att byta spår efter 25 år som snickare, men jag har inte ångrat en sekund att jag tog steget vidare”, säger Andreas Nordanvidd som studerat till platschef inom samhällsbyggnad.

Jag trodde inte jag kunde lära mig så här mycket på två år. Det är häftigt att komma ut på LIA-perioderna och känna ”Oj, jag kan ju jättemycket och kan verkligen leverera något”, säger Emilia Tengel som studerat till affärsutvecklare inom besöksnäringen.

Flera i klassen fick jobb efter avslutade studier, vilket visar den stora efterfrågan på yrkesrollen av Betongingenjörer. Jag är så otroligt glad att jag sökte till denna utbildning och känner hur den utvecklat mig både personligt och professionellt, säger Julio Santarina Holmqvist som studerat till betongingenjör.

Handplockade utbildare direkt från branschen

Dina utbildare och föreläsare är yrkesverksamma och tillhör de främsta inom sin bransch. Under utbildningen delar de med sig av sina erfarenheter och den senaste kunskapen. Du kan därför vara säker på att innehållet i utbildningen är up-to-date med den kompetens som efterfrågas.

Du är med och bidrar till en hållbar framtid 

Genom att välja yrkeshögskola investerar du inte bara i din egen framtid, utan också i en hållbar framtid för alla. Många yrkeshögskoleutbildningar är utformade för att möta målen i Agenda 2030, vilket innebär att du kommer att få kunskaper och färdigheter som är viktiga för att skapa en mer hållbar värld. Du lär dig hur du kan bidra till ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet inom din bransch, och blir en del av den globala rörelsen mot en bättre framtid.

Lycka till i din kommande karriär!

Med en yrkeshögskoleutbildning kommer du stå väl rustad för att möta framtidens möjligheter och utmaningar. Vi på YH Akademin önskar dig all lycka på din utbildningsresa och i din kommande karriär!