Hoppa till innehåll
Glad man vid YH Akademin yrkeshögskola öppnar dörr till klassrum.

Störst i Sverige på Yrkeshögskoleutbildningar på distans

Genom åren har tusentals personer tagit sig vidare i karriären hos oss. Vi finns för dig som vill utvecklas i ditt yrke, göra ett karriärbyte eller ta steget ut i arbetslivet. Tillsammans med näringslivet stärker vi kompetensen i hela Sverige.

En stor utbildningsaktör

På YH Akademin erbjuder vi över 70 YH-utbildningar på distans, inom en mängd olika branscher. Varje utbildning leds från en specifik ort, vilket gör att vi finns på ett 50-tal platser i Sverige – från Malmö till Kiruna. Det gör att våra studerande kan bo i söder och studera en distansutbildning som utgår från norr. På det sättet skapar vi tillgänglighet. För alla. Det gör oss även till landets största leverantör av nätbaserade yrkeshögskoleutbildningar.

Pedagoger med bakgrund i det verkliga arbetslivet

Våra föreläsare och utbildare är handplockade och tillhör de främsta inom sitt yrke. Till oss kommer de för att dela med sig av sina erfarenheter och den senaste kunskapen från branschen. Du kan därför vara säker på att innehållet i utbildningen är up-to-date med den kompetens som efterfrågas.

Tillsammans med näringslivet

Våra utbildningar planeras, paketeras och levereras i nära samarbete med näringslivet. Det är hela grejen med Yrkeshögskolan. Vi lovar därför 100% träffsäkerhet i den kompetens som behövs på arbetsmarknaden – både idag och i framtiden.

25 år av framgångsrika utbildningar

Redan 1998 erbjöd vi vår första yrkeshögskoleutbildning, som på den tiden kallades KY-utbildning. Sedan dess har vi gått från att vara ett litet familjeföretag, till att idag bedriva utbildningar på distans från ett 50-tal orter i Sverige och även i Finland.

Vi är totalt cirka 100 medarbetare som står redo att stötta människor med kompetensutveckling - både inför och mitt i karriären. Vår ledstjärna har alltid varit densamma: att med kvalitet, engagemang och träffsäkerhet tillgängliggöra kompetens för ett hållbart samhälle.

YH Akademin är en del av koncernen YrkesAkademin, som även erbjuder arbetsmarknadsutbildningar, vuxenutbildningar, företagsutbildningar, samt stöttning inom matchningstjänster.

Yrkeshögskoleutbildning på distans.