
Hållbarhet och Teknisk innovation
Hållbarhet och Teknisk innovation
Kursens innehåll
I denna kurs får de studerande kunskaper om samspelet mellan hållbarhet, digitalisering och teknologiska innovationer i livsmedelsproduktionen samt kunskaper om olika affärsmodeller som främjar hållbarhet inom livsmedelsproduktionen. Kursen lyfter även fram vikten av att integrera hållbarhetsprinciper i design och utveckling av nya teknologier och affärsstrategier.
Under kursen får de studerande specialiserade kunskaper om hur avancerade teknologier (AI m.m) och digitala lösningar kan främja hållbarhet och effektivitet genom hela livsmedelsproduktionskedjan. Kursens ger vidare kunskaper om digitalisering av industrin, användning av IoT (Internet of Things) och sensorer för övervakning av grödor och djurhälsa, samt färdigheter i att använda sig av dataanalys och artificiell intelligens för att optimera produktionsprocesser och resursanvändning.
För att bli antagen och kunna studera på en YH-utbildning måste du ha ett svenskt personnummer/samordningsnummer och vara folkbokförd i Sverige.
Behörighet. Det här behöver du kunna för att gå utbildningen
För att kunna söka till utbildningen behöver du uppfylla grundläggande behörighetskrav. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser. Vissa utbildningar kan också ha särskilda förkunskapskrav.
Vänligen notera: För att bli registrerad som studerande på en YH-utbildning hos Myndigheten för yrkeshögskolan krävs ett giltigt svenskt personnummer eller samordningsnummer. Detta för att säkerställa att vi registrerar korrekta personuppgifter hos myndigheten.
För mer information och vid frågor om person-/samordningsnummer se:
Samordningsnummer | Skatteverket eller besök deras närmaste kontor.
Bakom kulisserna, berättelser att inspireras av

Nyhet
Nytt samarbete för framtidens sjömat – med ostronmjöl från en invasiv art
Från miljöproblem till framtidens mat. I ett nytt samarbete mellan...

Inspiration
Andrés väg till besöksnäringen – från studerande till utbildningsledare
För André Strödin blev utbildningen till Affärsutvecklare inom besöksnäring en vändpunkt. Med lång erfarenhet...

Inspiration
Från prefab till laboratorium – Pontus satsar på en karriär inom betong
Efter flera år i prefabbranschen tog Pontus Rosengren steget till...

Inspiration
Från nattarbete till inspektör – Roys resa inom betong
Efter flera år inom prefabindustrin ville Roy Khajo ta nästa...