Green Food - Måltids och näringslära för restaurang och offentliga måltider
Green Food - Måltids och näringslära för restaurang och offentliga måltider
Kursens innehåll
Kursen fokuserar på områdena miljö, ekologi, ekonomi och i handhavandet av gröna råvaror. Att erbjuda växtbaserade måltider kräver särskild kunskap som motsvarar det traditionella köket. Syftet är att den studerande ska få fördjupade kunskaper om gröna råvaror och matens näringsvärde. Utifrån detta samt ett kund- och ekonomiskt perspektiv kunna skapa en komplett måltid med rätt näringsvärde. Vidare är syftet att få kunskaper om närproducerad och årstidsanpassad växtbaserad råvara samt färdigheter i att använda dessa för att självständigt kunna göra näringsberäkningar samt skapa egna recept. Kunna skapa och presentera menyer. Kompetens att på ett professionellt och ansvarsfullt sätt kunna vägleda, förklara matens värde och föreslå alternativ.
För att bli antagen och kunna studera på en YH-utbildning måste du ha ett svenskt personnummer/samordningsnummer och vara folkbokförd i Sverige.
Bakom kulisserna, berättelser att inspireras av
Nyhet
Årsresumé 2024
2024 lider mot sitt slut och vi på YH Akademin...
Inspiration
7 anledningar att läsa en YH-kurs under 2025
Vill du utvecklas i din yrkesroll under 2025? Då är...
Ytbehandlingsspecialisten: “Du får direkt ett kvitto på att du har gjort skillnad”
Att utbilda sig till ytbehandlingsspecialist är ett smart karriärval för dig som...
Inspiration
Martin blev tung mekaniker i Aitik-gruvan – ”Kändes helt overkligt”
Martin Wilk arbetade med att köra hjullastare med en del...