Hoppa till innehåll

Träbyggnadsprojektören Elin stjärnrekyteras innan examen

Efter en rekordartad start på 2021 rustar byggföretaget Jörnträhus upp ordentligt för att hantera den kraftiga orderingången.


En av nyckelkompetenserna som rekryteras är Elin Skoglund som precis går ut yrkeshögskoleutbildningen Träbyggnadsprojektör hållbart byggande på YrkesAkademin.


– Det känns bra att vi kan rekrytera exakt den specialistkompetens vi behöver, säger Jörnträhus vd Mikael Lindberg.

 

 

 

Elin Skoglund är 23 år och avslutar snart utbildningen Träbyggnadsprojektör Hållbart ByggandeYrkesAkademin i Skellefteå.

 

 

Hon har redan jobbat en dryg månad på Jörnträhus parallellt med studierna och när utbildningen är klar i slutet av maj ska hon jobba fullt ut som A-projektör.

 

 

– Jag är glad att få chansen att visa framfötterna och börja med det yrket jag utbildat mig till, inom ett område jag verkligen tycker om. Här på Jörnträhus får jag chansen att förverkliga människors husdrömmar, vilket har varit min målsättning under hela skoltiden, säger Elin Skoglund.

 

 

Redan första kvartalet 2021 hade Jörnträhus en orderingång för helåret på 63 miljoner kronor – mer än under hela 2020. För att möta den här efterfrågan behövde företaget säkra rätt kompetenser och beskriver själva vilka utmaningar detta inneburit samt varför de är så glada att de fått tag på Elin Skoglund tillsammans med bland annat en annan rekrytering i form av Alma Sandqvist, 26, som är civilingenjör och närmast kommer från en annan tjänst som byggnadsprojektör.

 

 

– Konkurrensen om kvalificerad personal är tuff och vi är oerhört glada över att ha lyckats knyta till oss nya medarbetare som vi tror starkt på. Att det sedan är tjejer som vi har anställt är en bonus, eftersom vi har en målsättning att få en jämnare fördelning vad gäller både ålder, bakgrund och kön. Däremot hade just det inte något att göra med de här rekryteringarna, utan de har fått sina jobb eftersom vi tyckte att de var bäst helt enkelt, säger Jörnträhus vd Mikael Lindberg.

 

 

 

LÄS MER OM UTBILDNINGEN TRÄBYGGNADSPROJEKTÖR HÅLLBART BYGGANDE OCH SÖK

 

 

KLICKA HÄR