Denna kurs syftar till att ge de studerande specialiserade kunskaper och färdigheter inom projektledning specifikt anpassad för livsmedelsproduktionsbranschen. De studerande kommer att utveckla kunskaper kring ledarskap i projekt, projektledningsprinciper och metoder. I kursen ingår en projektuppgift från verkligheten.
Kursen kommer att ge färdigheter i strategier för effektiv planering, genomförande och uppföljning av projekt inom livsmedelsproduktion. De studerande förväntas kunna planera, organisera och genomföra projekt med hög kvalitet och effektivitet, samtidigt som de hanterar projektresurser såsom tid, pengar och personal för att uppnå uppsatta mål och resultat.
Genom att arbeta med verkliga fall förväntas de studerande utveckla färdigherer i att identifiera och hantera utmaningar och risker som är unika för livsmedelsindustriprojekt. Dessutom kommer de att få färdigheter och kompetens i kommunikation, samarbete och ledarskap för att framgångsrikt driva projekt och samverka med olika intressenter inom organisationen.
De studerande förväntas också lära sig att använda projektledningsverktyg och metoder för att säkerställa kvalitets- och säkerhetsstandarder inom livsmedelsproduktionen. Vidare förväntas de studerande utveckla de nödvändiga kompetenserna för att med ansvar leda och genomföra projekt inom livsmedelsproduktionsindustrin.
För att bli antagen och kunna studera på en YH-utbildning måste du ha ett svenskt personnummer/samordningsnummer och vara folkbokförd i Sverige.
Behörighet. Det här behöver du kunna för att gå utbildningen
För att kunna söka till utbildningen behöver du uppfylla grundläggande behörighetskrav. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser. Vissa utbildningar kan också ha särskilda förkunskapskrav.
Vänligen notera: För att bli registrerad som studerande på en YH-utbildning hos Myndigheten för yrkeshögskolan krävs ett giltigt svenskt personnummer eller samordningsnummer. Detta för att säkerställa att vi registrerar korrekta personuppgifter hos myndigheten.
För mer information och vid frågor om person-/samordningsnummer se: Samordningsnummer | Skatteverket eller besök deras närmaste kontor.
- Har en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning
- Alternativt har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i 1
- Alternativt är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning
- Alternativt genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.
Kunskaper i svenska:
Om du har ett annat modersmål än svenska, danska, färöiska, isländska eller norska måste du ha de kunskaper i svenska som behövs för att du ska kunna klara av utbildningen.
Yrkeserfarenhet: Minimum 12 månaders relaterad yrkeserfarenhet inom livsmedelshantering/-framställande.
Gör en intresseanmälan för att få mer
information
om den här
utbildningen
Behörighet. Det här behöver du kunna för att gå utbildningen
För att kunna söka till utbildningen behöver du uppfylla grundläggande behörighetskrav. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser. Vissa utbildningar kan också ha särskilda förkunskapskrav.
Vänligen notera: För att bli registrerad som studerande på en YH-utbildning hos Myndigheten för yrkeshögskolan krävs ett giltigt svenskt personnummer eller samordningsnummer. Detta för att säkerställa att vi registrerar korrekta personuppgifter hos myndigheten.
För mer information och vid frågor om person-/samordningsnummer se: Samordningsnummer | Skatteverket eller besök deras närmaste kontor.
- Har en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning
- Alternativt har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i 1
- Alternativt är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning
- Alternativt genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.
Kunskaper i svenska:
Om du har ett annat modersmål än svenska, danska, färöiska, isländska eller norska måste du ha de kunskaper i svenska som behövs för att du ska kunna klara av utbildningen.
Yrkeserfarenhet: Minimum 12 månaders relaterad yrkeserfarenhet inom livsmedelshantering/-framställande.