
Grön gastronomi
Grön gastronomi
Kursens innehåll
Genom kursen kommer du att lära dig om globala hållbarhetsmål, nationella strategier för hållbar utveckling och aktuella kosttrender som påverkar efterfrågan på gröna alternativ inom gastronomi. Du får färdigheter i att skapa innovativa, hållbara måltider, förstå sensorikens roll i smakupplevelser och tillämpa metoder för att maximera råvarornas livslängd för att minska svinn och öka lönsamheten. Kursen täcker även viktiga aspekter som näringsberäkningar, hållbarhetscertifieringar och klimatpåverkan av gröna råvaror.
För att bli antagen och kunna studera på en YH-utbildning måste du ha ett svenskt personnummer/samordningsnummer och vara folkbokförd i Sverige.
Behörighet. Det här behöver du kunna för att gå utbildningen
För att kunna söka till utbildningen behöver du uppfylla grundläggande behörighetskrav. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser. Vissa utbildningar kan också ha särskilda förkunskapskrav.
Vänligen notera: För att bli registrerad som studerande på en YH-utbildning hos Myndigheten för yrkeshögskolan krävs ett giltigt svenskt personnummer eller samordningsnummer. Detta för att säkerställa att vi registrerar korrekta personuppgifter hos myndigheten.
För mer information och vid frågor om person-/samordningsnummer se:
Samordningsnummer | Skatteverket eller besök deras närmaste kontor.
Bakom kulisserna, berättelser att inspireras av

Inspiration
Eva gick grönyteutbildningen – fick jobb direkt
Efter ett helt arbetsliv inom detaljhandeln valde Eva Kivirinta att...

Inspiration, Nyhet
Joanna Castro från YH Akademin nominerad till Årets Jämställdhetspris
Joanna Castro, utbildningsledare för utbildningen Betongingenjör på YH Akademin, är en av tre...

Inspiration
Därför har du som valt yrkeshögskola gjort ett perfekt karriärval
Grattis till ditt beslut att söka till yrkeshögskola! Du har...

Inspiration
Från utbildning till verklighet inom besöksnäringen med LIA (lärande i arbete)
Under 10 veckor har våra studerande Erica och Lisen, som...