
En hållbar köttindustri
En hållbar köttindustri
Kursens innehåll
Kursens mål och syfte är att ge den studerande kunskap om Svensk livsmedelsproduktion och köttproduktsframställan från slakt till paketering och försäljning. Den studerande ska även få specialicerad kunskap om branschen, dess uppbyggnad samt de arbetsuppgifter och ansvarsområden som ingår i yrkesrollen. Dessutom får de studerande kunskaper om gällande miljö och klimatkrav samt regeringens satsningar på inhemsk livsmedelsproduktion och aktuell kompetensutveckling i branschen.
För att bli antagen och kunna studera på en YH-utbildning måste du ha ett svenskt personnummer/samordningsnummer och vara folkbokförd i Sverige.
Behörighet. Det här behöver du kunna för att gå utbildningen
För att kunna söka till utbildningen behöver du uppfylla grundläggande behörighetskrav. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser. Vissa utbildningar kan också ha särskilda förkunskapskrav.
Vänligen notera: För att bli registrerad som studerande på en YH-utbildning hos Myndigheten för yrkeshögskolan krävs ett giltigt svenskt personnummer eller samordningsnummer. Detta för att säkerställa att vi registrerar korrekta personuppgifter hos myndigheten.
För mer information och vid frågor om person-/samordningsnummer se:
Samordningsnummer | Skatteverket eller besök deras närmaste kontor.
Bakom kulisserna, berättelser att inspireras av

Inspiration
Från prefab till laboratorium – Pontus satsar på en karriär inom betong
Efter flera år i prefabbranschen tog Pontus Rosengren steget till...

Inspiration
Från nattarbete till inspektör – Roys resa inom betong
Efter flera år inom prefabindustrin ville Roy Khajo ta nästa...

Inspiration
Sluta prokrastinera – så tar du tag i det du skjuter upp
Vad innebär prokrastinering? Vi har alla varit där. Tentaplugg som...

Nyhet
Här utbildas framtidens fukttekniker – ”Branschen skriker efter kompetens”
YH Akademins nya utbildning till Fukttekniker är framtagen tillsammans med branschrepresentanter...