
Cirkulär ekonomi i kök och restaurang
Cirkulär ekonomi i kök och restaurang
Kursens innehåll
Kursens mål och syfte är att ge de studerande specialiserade kunskaper inom cirkulär ekonomi för anställda med ansvar i stor- och restaurangkök och låta dem utveckla specialkompetens att hantera hållbarhets och resursfördelningsfrågor samt göra beräkningar för råvaror, avfallshantering, lönsamhet osv.
Målet är också att ge de studerande färdigheter och kompetenser för självständigt göra prognoser och lönsamhetsberäkningar med hållbarhet och cirkularitet i fokus och använda digitala medel för beräkningar, analys och kommunikation. Dessutom får de färdigheter i att kalkylera risker och hantera samt följa upp avvikelser för kök av olika storlek.
Den studerande får också kunskap och kompetens att vägleda andra och kommunicera beräkningar, prognoser och resursoch hållbarhetsfrågor till involverade.
Vidare är målet att den studerande ska få kompetenser att självständigt utforma, analysera och utvärdera olika lösningar som syftar till att förbättra en produkt, tjänst eller verksamhet utifrån olika principer inom cirkulär ekonomi.
För att bli antagen och kunna studera på en YH-utbildning måste du ha ett svenskt personnummer/samordningsnummer och vara folkbokförd i Sverige.
Behörighet. Det här behöver du kunna för att gå utbildningen
För att kunna söka till utbildningen behöver du uppfylla grundläggande behörighetskrav. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser. Vissa utbildningar kan också ha särskilda förkunskapskrav.
Vänligen notera: För att bli registrerad som studerande på en YH-utbildning hos Myndigheten för yrkeshögskolan krävs ett giltigt svenskt personnummer eller samordningsnummer. Detta för att säkerställa att vi registrerar korrekta personuppgifter hos myndigheten.
För mer information och vid frågor om person-/samordningsnummer se:
Samordningsnummer | Skatteverket eller besök deras närmaste kontor.
Bakom kulisserna, berättelser att inspireras av

Inspiration
Malin bytte vården mot brobyggande
Efter flera år inom vården ville Malin Green ha en...

Från hotell till betong – Semina hittade sin plats i byggbranschen
När pandemin slog till arbetade Semina Hajdarevic som arbetsledare inom hotellverksamhet under studierna....

Nyhet
Nytt samarbete för framtidens sjömat – med ostronmjöl från en invasiv art
Från miljöproblem till framtidens mat. I ett nytt samarbete mellan...

Inspiration
Andrés väg till besöksnäringen – från studerande till utbildningsledare
För André Strödin blev utbildningen till Affärsutvecklare inom besöksnäring en vändpunkt. Med lång erfarenhet...