
Avancerad Sensorisk Analys
Avancerad Sensorisk Analys
Kursens innehåll
Denna delkurs syftar till att ge de studerande specialiserade
kunskaper, avancerade färdigheter och kompetenser inom sensorisk analys och bedömning av livsmedelsprodukter för att kunna tillämpa detta i produktutveckling och kvalitetssäkring.
Genom teoretiska studier och praktiska tillämpningar under en platsträff kommer de studerande att fördjupa sina kunskaper om avancerade metoder och verktyg för sensorisk analys samt hur man tolkar sensoriska data på ett kritiskt och välgrundat sätt och använder detta för att förbättra produktionen.
Kursen kommer att innefatta laborationer och övningar där de studerande får möjlighet att tillämpa sina kunskaper i verkliga produktutvecklingsprojekt och kvalitetsbedömningar av livsmedelsprodukter. Genom att arbeta med verkliga fall och branschstandarder kommer de studerande att utveckla sin förmåga att bedöma och förstå olika sensoriska egenskaper hos livsmedelsprodukter och att göra vetenskapligt underbyggda beslut för att säkerställa hög kvalitet och konsistens i produktionsprocessen.
Kursen kommer också att betona betydelsen av noggrannhet, objektivitet och noggrann dokumentation vid sensorisk analys och kvalitetssäkring inom livsmedelsindustrin
För att bli antagen och kunna studera på en YH-utbildning måste du ha ett svenskt personnummer/samordningsnummer och vara folkbokförd i Sverige.
Behörighet. Det här behöver du kunna för att gå utbildningen
För att kunna söka till utbildningen behöver du uppfylla grundläggande behörighetskrav. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser. Vissa utbildningar kan också ha särskilda förkunskapskrav.
Vänligen notera: För att bli registrerad som studerande på en YH-utbildning hos Myndigheten för yrkeshögskolan krävs ett giltigt svenskt personnummer eller samordningsnummer. Detta för att säkerställa att vi registrerar korrekta personuppgifter hos myndigheten.
För mer information och vid frågor om person-/samordningsnummer se:
Samordningsnummer | Skatteverket eller besök deras närmaste kontor.
Bakom kulisserna, berättelser att inspireras av

Kompetensutveckling – vad är det?
Kompetensutveckling handlar om att medvetet stärka sina kunskaper och färdigheter...

Inspiration
Malin bytte vården mot brobyggande
Efter flera år inom vården ville Malin Green ha en...

Från hotell till betong – Semina hittade sin plats i byggbranschen
När pandemin slog till arbetade Semina Hajdarevic som arbetsledare inom hotellverksamhet under studierna....

Nyhet
Nytt samarbete för framtidens sjömat – med ostronmjöl från en invasiv art
Från miljöproblem till framtidens mat. I ett nytt samarbete mellan...