

Gastronomiledare – framtidens mat och protein
Gastronomiledare – framtidens mat och protein
Vill du utveckla ditt gastronomiska ledarskap?
Skapa framtidens matupplevelser! Utveckla ditt gastronomiska ledarskap med en innovativ utbildning inom nya tidens protein, grön mat och sjömat. Bli en gastronomiledare idag!
Denna utbildning är en påbyggnadsutbildning för dig som är kreativ i köket och vill utveckla kunskaper och kompetens kring bland annat:
- Nya tidens protein
- Grön Mat
- Sjömat även benämnd som Blå mat
- Förändringsledarskap och arbetsmiljö
- Hållbar utveckling i kök & restaurang
Utbildningen ger dig verktyg och inspiration för att möta de krav dagens och framtidens gäster samt dina kollegor och medarbetare har i den förändringsbenägna vardag och bransch som nu är.
Gastronomiledare – framtidens mat och protein är en påbyggnadsutbildning och anpassad för dig som redan är yrkesverksam.
Denna utbildning är en påbyggnadsutbildning för dig som är kreativ i köket och vill utveckla kunskaper och kompetens kring bland annat: - Nya tidens protein - Grön Mat - Sjömat även benämnd som Blå mat - Förändringsledarskap och arbetsmiljö - Hållbar utveckling i kök & restaurang
Jobbmöjligheter efter examen
Med denna påbyggnadsutbildning (upskill) kommer du att stärka din arbetsställning på arbetsmarknaden, samt få bättre förutsättningar på ditt nuvarande alternativt nästa arbete som ledare i köket, oavsett om det är som köksmästare, souschef, gastronomisk chef, gastronomisk ledare, mathantverkare eller liknande position i restaurangen/storkök.
Branschen efterfrågar utbildade ledare som kan öka medvetenheten och användningen av den nya tidens proteiner och grön mat, samt framtidens sjömat, även benämnd som Blå mat. För att kunna tillgodose gästernas och kundernas nya krav och behov. Dels ur näringsinnehåll och dels ur etiska aspekter krävs det att det finns personer som kan skapa dessa upplevelser men också att leda andra in i denna förändringsresa som öppnar upp för nya arbetstillfällen. Utbildningen och yrkesrollen passar dig som är kreativ och som brinner för att utveckla branschen och dess personal.
Med denna påbyggnadsutbildning (upskill) kommer du att stärka din arbetsställning på arbetsmarknaden, samt få bättre förutsättningar på ditt nuvarande alternativt nästa arbete som ledare i köket, oavsett om det är som köksmästare, souschef, gastronomisk chef, gastronomisk ledare, mathantverkare eller liknande position i restaurangen/storkök.
Det här kan du jobba med
- Gastronomisk chef
- Gastronomisk ledare
- Krögare
- Köksmästare
- Mathantverkare alternativt protein
Utbildningen är på distans
Distansutbildning ger dig friheten att studera var du vill och samtidigt ta nästa steg i din karriär! Våra digitala utbildningar är utformade för att ge dig den bästa möjliga lärmiljön, med schemalagda föreläsningar, workshops och seminarier kombinerat med flexibla självstudier. För att lyckas krävs engagemang och planering – en heltidsutbildning på distans motsvarar en vanlig arbetsvecka. Därför är det viktigt att avsätta tillräckligt med tid för studierna och ha rätt förutsättningar för att fokusera fullt ut!
Utbildningen är framtagen i nära samarbete med branschen
Ledningsgruppen ser till så att du lär dig precis det som branschen efterfrågar.
Så arbetar ledningsgruppenBehörighet. Det här behöver du kunna för att gå utbildningen
För att kunna söka till utbildningen behöver du uppfylla grundläggande behörighetskrav. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser. Vissa utbildningar kan också ha särskilda förkunskapskrav.
Vänligen notera: För att bli registrerad som studerande på en YH-utbildning hos Myndigheten för yrkeshögskolan krävs ett giltigt svenskt personnummer eller samordningsnummer. Detta för att säkerställa att vi registrerar korrekta personuppgifter hos myndigheten.
För mer information och vid frågor om person-/samordningsnummer se:
Samordningsnummer | Skatteverket eller besök deras närmaste kontor.
Berättelser bakom kulisserna

Gastronomiledare utbildas inom framtidens mat och protein hos YH Akademin
YH-utbildningen Gastronomiledare – framtidens mat & protein riktar sig till...

Inspiration
Omar studerar till Betongarbetare – blev erbjuden jobb efter en termin
Omar Saleh Mohamed har alltid velat jobba inom byggbranschen, men...

Inspiration
Isabelle Nyroth utbildar framtidens drönarpiloter
Drönarbranschen växer snabbt och skapar nya karriärmöjligheter. Isabelle Nyroth, utbildare...

Inspiration, Nyhet
Byggprofil har tagit plats i platschefsutbildningens ledningsgrupp
Mariam Mohammedamin ingår nu i ledningsgruppen för YH-utbildningen platschef samhällsbyggnad...