
Projektledning i Livsmedelsproduktion
Projektledning i Livsmedelsproduktion
Kursens innehåll
Denna kurs syftar till att ge de studerande specialiserade kunskaper och färdigheter inom projektledning specifikt anpassad för livsmedelsproduktionsbranschen. De studerande kommer att utveckla kunskaper kring ledarskap i projekt, projektledningsprinciper och metoder. I kursen ingår en projektuppgift från verkligheten.
Kursen kommer att ge färdigheter i strategier för effektiv planering, genomförande och uppföljning av projekt inom livsmedelsproduktion. De studerande förväntas kunna planera, organisera och genomföra projekt med hög kvalitet och effektivitet, samtidigt som de hanterar projektresurser såsom tid, pengar och personal för att uppnå uppsatta mål och resultat.
Genom att arbeta med verkliga fall förväntas de studerande utveckla färdigherer i att identifiera och hantera utmaningar och risker som är unika för livsmedelsindustriprojekt. Dessutom kommer de att få färdigheter och kompetens i kommunikation, samarbete och ledarskap för att framgångsrikt driva projekt och samverka med olika intressenter inom organisationen.
De studerande förväntas också lära sig att använda projektledningsverktyg och metoder för att säkerställa kvalitets- och säkerhetsstandarder inom livsmedelsproduktionen. Vidare förväntas de studerande utveckla de nödvändiga kompetenserna för att med ansvar leda och genomföra projekt inom livsmedelsproduktionsindustrin.
För att bli antagen och kunna studera på en YH-utbildning måste du ha ett svenskt personnummer/samordningsnummer och vara folkbokförd i Sverige.
Behörighet. Det här behöver du kunna för att gå utbildningen
För att kunna söka till utbildningen behöver du uppfylla grundläggande behörighetskrav. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser. Vissa utbildningar kan också ha särskilda förkunskapskrav.
Vänligen notera: För att bli registrerad som studerande på en YH-utbildning hos Myndigheten för yrkeshögskolan krävs ett giltigt svenskt personnummer eller samordningsnummer. Detta för att säkerställa att vi registrerar korrekta personuppgifter hos myndigheten.
För mer information och vid frågor om person-/samordningsnummer se:
Samordningsnummer | Skatteverket eller besök deras närmaste kontor.
Bakom kulisserna, berättelser att inspireras av

Nyhet
Nytt samarbete för framtidens sjömat – med ostronmjöl från en invasiv art
Från miljöproblem till framtidens mat. I ett nytt samarbete mellan...

Inspiration
Andrés väg till besöksnäringen – från studerande till utbildningsledare
För André Strödin blev utbildningen till Affärsutvecklare inom besöksnäring en vändpunkt. Med lång erfarenhet...

Inspiration
Från prefab till laboratorium – Pontus satsar på en karriär inom betong
Efter flera år i prefabbranschen tog Pontus Rosengren steget till...

Inspiration
Från nattarbete till inspektör – Roys resa inom betong
Efter flera år inom prefabindustrin ville Roy Khajo ta nästa...