
Enterprise resource management
Enterprise resource management
Kursens innehåll
Denna kurs syftar till att ge de studerande kunskaper och färdigheter samt kompetenser i att lösa komplexa problem och initiera förbättringsinitiativ inom livsmedelsproduktionen med hjälp av Enterprise Resource Management (ERM). ERM kan tillämpas inom livsmedelsproduktionen för att effektivisera resursanvändning och förbättra produktiviteten.
De studerande kommer att få färdigheter i att planera och följa upp aktiviteter med hjälp av ERM-system för att maxa användningen av material, arbetskraft och andra resurser. Dessutom kommer de att få kunskaper och färdigheter i hur ERM kan användas för att integrera och koordinera olika delar av produktionsprocessen, från inköp av råvaror till distribution av färdiga produkter.
Genom praktiska övningar och fallstudier kommer de studerande att få möjlighet att tillämpa sina kunskaper i verkliga scenarier inom livsmedelsindustrin och utveckla kompetenser för att tolka ekonomiska resultat, hantera projektbudgetar och bidra till bästa möjliga ekonomi i produktionsprocessen.
För att bli antagen och kunna studera på en YH-utbildning måste du ha ett svenskt personnummer/samordningsnummer och vara folkbokförd i Sverige.
Behörighet. Det här behöver du kunna för att gå utbildningen
För att kunna söka till utbildningen behöver du uppfylla grundläggande behörighetskrav. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser. Vissa utbildningar kan också ha särskilda förkunskapskrav.
Vänligen notera: För att bli registrerad som studerande på en YH-utbildning hos Myndigheten för yrkeshögskolan krävs ett giltigt svenskt personnummer eller samordningsnummer. Detta för att säkerställa att vi registrerar korrekta personuppgifter hos myndigheten.
För mer information och vid frågor om person-/samordningsnummer se:
Samordningsnummer | Skatteverket eller besök deras närmaste kontor.
Bakom kulisserna, berättelser att inspireras av

Nyhet
Nytt samarbete för framtidens sjömat – med ostronmjöl från en invasiv art
Från miljöproblem till framtidens mat. I ett nytt samarbete mellan...

Inspiration
Andrés väg till besöksnäringen – från studerande till utbildningsledare
För André Strödin blev utbildningen till Affärsutvecklare inom besöksnäring en vändpunkt. Med lång erfarenhet...

Inspiration
Från prefab till laboratorium – Pontus satsar på en karriär inom betong
Efter flera år i prefabbranschen tog Pontus Rosengren steget till...

Inspiration
Från nattarbete till inspektör – Roys resa inom betong
Efter flera år inom prefabindustrin ville Roy Khajo ta nästa...