Denna delkurs syftar till att ge de studerande specialiserade kunskaper, avancerade färdigheter och kompetenser inom sensorisk analys och bedömning av livsmedelsprodukter för att kunna tillämpa detta i produktutveckling och kvalitetssäkring.
Genom teoretiska studier och praktiska tillämpningar under en platsträff kommer de studerande att fördjupa sina kunskaper om avancerade metoder och verktyg för sensorisk analys samt hur man tolkar sensoriska data på ett kritiskt och välgrundat sätt och använder detta för att förbättra produktionen.
Kursen kommer att innefatta laborationer och övningar där de studerande får möjlighet att tillämpa sina kunskaper i verkliga produktutvecklingsprojekt och kvalitetsbedömningar av livsmedelsprodukter. Genom att arbeta med verkliga fall och branschstandarder kommer de studerande att utveckla sin förmåga att bedöma och förstå olika sensoriska egenskaper hos livsmedelsprodukter och att göra vetenskapligt underbyggda beslut för att säkerställa hög kvalitet och konsistens i produktionsprocessen.
Kursen kommer också att betona betydelsen av noggrannhet, objektivitet och noggrann dokumentation vid sensorisk analys och kvalitetssäkring inom livsmedelsindustrin
För att bli antagen och kunna studera på en YH-utbildning måste du ha ett svenskt personnummer/samordningsnummer och vara folkbokförd i Sverige.
Behörighet. Det här behöver du kunna för att gå utbildningen
För att kunna söka till utbildningen behöver du uppfylla grundläggande behörighetskrav. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser. Vissa utbildningar kan också ha särskilda förkunskapskrav.
Vänligen notera: För att bli registrerad som studerande på en YH-utbildning hos Myndigheten för yrkeshögskolan krävs ett giltigt svenskt personnummer eller samordningsnummer. Detta för att säkerställa att vi registrerar korrekta personuppgifter hos myndigheten.
För mer information och vid frågor om person-/samordningsnummer se: Samordningsnummer | Skatteverket eller besök deras närmaste kontor.
- Har en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning
- Alternativt har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i 1
- Alternativt är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning
- Alternativt genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.
Kunskaper i svenska:
Om du har ett annat modersmål än svenska, danska, färöiska, isländska eller norska måste du ha de kunskaper i svenska som behövs för att du ska kunna klara av utbildningen.
Yrkeserfarenhet: Minimum 12 månaders relaterad yrkeserfarenhet inom livsmedelshantering/-framställande.
Gör en intresseanmälan för att få mer
information
om den här
utbildningen
Behörighet. Det här behöver du kunna för att gå utbildningen
För att kunna söka till utbildningen behöver du uppfylla grundläggande behörighetskrav. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser. Vissa utbildningar kan också ha särskilda förkunskapskrav.
Vänligen notera: För att bli registrerad som studerande på en YH-utbildning hos Myndigheten för yrkeshögskolan krävs ett giltigt svenskt personnummer eller samordningsnummer. Detta för att säkerställa att vi registrerar korrekta personuppgifter hos myndigheten.
För mer information och vid frågor om person-/samordningsnummer se: Samordningsnummer | Skatteverket eller besök deras närmaste kontor.
- Har en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning
- Alternativt har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i 1
- Alternativt är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning
- Alternativt genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.
Kunskaper i svenska:
Om du har ett annat modersmål än svenska, danska, färöiska, isländska eller norska måste du ha de kunskaper i svenska som behövs för att du ska kunna klara av utbildningen.
Yrkeserfarenhet: Minimum 12 månaders relaterad yrkeserfarenhet inom livsmedelshantering/-framställande.