Hoppa till innehåll

YrkesAkademin Yrkeshögskola – tackar för 25 beviljade YH-utbildningar 

YrkesAkademin Yrkeshögskola fortsätter sitt arbete i att stärka arbetslivet med kompetens i hela Sverige. I konkurrens med många andra utbildningsanordnare är vi extra stolta över att Myndigheten för Yrkeshögskolan beviljade oss 25 YH-utbildningar med start i höst eller våren 2023.

 

I år var det stor konkurrens bland de 1239 inlämnade ansökningarna från över 100 utbildningsanordnare runt om i Sverige. Vi är därför extra stolta över att i den konkurrensen visa att vi fortsätter att leverera och därmed blev beviljade tre helt nya koncept: BI-Analyst med AI-kompetensAnläggningsingenjör hållbart byggande och Elnätsspecialist inom vindkraftteknik. Systemutvecklare.net är en nygammal utbildning som vi haft tidigare och som nu är tillbaka. Vi får också fortsatt bedriva våra utbildningar inom besöksnäring, vård, fastighet, data/IT, trafik, elnät, fordon, industri, robot, marknadsföring, ekonomi och bygg.

 

Utöver de befintliga orterna så expanderar vi på helt nya orter i Sverige och täcker nu utbildningskartan från Malmö i söder till Kiruna i norr.  

 

 – Jag är stolt över att få fortsatt förtroende att skapa tillgänglig YH-utbildning i hela landet. Genom våra kompetenta och engagerade medarbetare samt stöd i teknik och pedagogik möjliggör vi detta för flertalet branscher. Samt att vi kommer ge många individer möjlighet till lärande, säger Josefin Born Nilsson, affärsområdeschef YrkesAkademin Yrkeshögskola.

 

YrkesAkademin Yrkeshögskola lämnade in 54 antal ansökningar vilket innebär en procentuell andel på 46% beviljade ansökningar. Totalt beviljas YrkesAkademin Yrkeshögskola 25 utbildningar, flest antal utbildningar någon enskild anordnare tilldelats.

 

Det är vår nära kontakt med arbetslivet runt om i Sverige som gör att vi kan fortsätta att växa och skapa nya vägar ut i arbetslivet för både de som studerar hos oss samt branscherna de går ut och verkar i efter avslutad examen. 

Det är just de kontakterna som är avgörande för att utbildning ska kunna starta och ett även ett avgörande kriterium för beviljandet hos Myndigheten för Yrkeshögskolan. 

 

Vår ansökan för utbildningarna öppnar den 2 februari 2022. Alla våra utbildningar är på distans och ortsoberoende med ett fåtal fysiska platsträffar. Se de beviljade utbildningarna nedan. På de där länkar saknas får du hålla utkik på sidan www.ya.se/yrkeshogskola/

 

De beviljade utbildningarna är:

 

Vill du veta mer om alla våra YH-utbilningar hittar du dem på  www.ya.se/yrkeshogskola/ Du kan också du kontakta oss via kundcenter@ya.se eller 023-584 00 helgfria vardagar klockan 08:00 – 17:00. 

 

För pressfrågor, kontakta Claudia Virtanen, kommunikatör på claudia.virtanen@ya.se