Hoppa till innehåll

De utbildar i YH Akademins stödstugor – ”Aldrig fått så här ingående feedback”  

Som studerande på YH Akademin har du tillgång till flera olika sorters stöd och rådgivning! I våra digitala stödstugor finns våra erfarna utbildare Hung, Julia och Inger redo att stötta dig kring studierelaterade utmaningar och möjligheter. Här berättar vi mer!

Vill du förbättra ditt uppsatsskrivande eller få stöttning med din LIA-rapport? Har du frågor kring matematik och behöver extra stöttning för att ta dig förbi en svår kurs? Kanske har du funderingar kring funktioner i Officepaketet eller ett digitalt verktyg som används under studierna?  

Våra digitala stödstugor (med fokus på matte, skrivande och datafrågor) riktar sig till alla studerande på YH Akademin och är helt kostnadsfria att ta del av.

Jag har aldrig fått så här bra och ingående feedback någonsin tidigare och är oerhört tacksam, säger Emelie, en av alla studerande som besökt stödstugorna 

Det händer i mattestugan 

I vår mattestuga utbildar Hung Tam, som har över 40 års erfarenhet som lärare inom matematik, kyl- och värmepumpsteknik samt ekonomi.  

I mattestugan hjälper jag studerande som har matematiska problem, då många varit ute i arbetslivet i många år och glömt matte. Frågorna är oftast ämnesrelaterade och kan handla om allt från att räkna ut skjuvspänning i anläggningskonstruktioner till hur du beräknar molmassan, men det är även vanligt med frågor som rör affärsmattematik, samt grundläggande ekvationer och repetitionsmatte, förklarar Hung.  

Finns det något speciellt tema i mattestugan?

Jag brukar ange förslag på tema, exempelvis trigonometri. Men oftast har studerande med sig egna frågor som de vill att jag går igenom. Det är alltid bra att söka hjälp om du kör fast i matematiken, speciellt när du studerar på distans och oftast sitter ensam hemma, säger Hung.  

Det händer i skrivarstugan 

I skrivarstugan utbildar Julia Bendelin, som har många års erfarenhet från reklambranschen. Sedan 5 år tillbaka arbetar Julia som moderator och föreläsare runtom i Sverige.  

I skrivarstugan har vi varje vecka ett särskilt tema. Det kan handla om allt ifrån hur du skriver bättre, hittar inspiration, hur du lägger upp ett examensarbete till hur du skriver manus till en presentation. Varje månad har vi även återkommande teman, nämligen hur du utvecklar ditt CV och personliga brev, samt hur du kommer igång med LinkedIn. Det brukar alltid bli bra och intressanta diskussioner i skrivarstugan, säger Julia.  

Varför är det bra att besöka skrivarstugan?  

Jag försöker i så stor utsträckning som möjligt inspirera de studerande att börja skriva. Det handlar om att ta sig över en tröskel – den vill jag hjälpa dem att komma över.  

Michael är en av YH Akademins studerande som besökt skrivarstugan. 

Jag är så tacksam över feedbacken angående mitt personliga brev. De kommer vara till stor hjälp för mina kommande jobbansökningar, skriver Michael.  

Det händer i datastugan 

I datastugan utbildar Inger Lindqvist, utbildad elektroingenjör med mångårig erfarenhet av att utbilda inom datortekniska ämnen. 

I datastugan har vi ett tema för dagen som utgår från de olika Officeprogrammen, men det går också bra att ställa generella frågor om datorhantering. Du kan få svar på allt ifrån hur du strukturerar filer och mappar i OneDrive, till hur du bäst presenterar ditt visuella stöd i Zoom, till frågor om inställningar och funktioner i de olika Officeprogrammen, säger Inger.

Finns det något specifikt veckotema för datastugan?

Temat brukar sättas utifrån de studerandes behov, och om inget anges så föreslår jag ett tema. Ibland vill deltagarna lära sig något nytt, repetera eller bara utvecklas förutsättningslöst. Flera brukar säga att de snappat upp saker de inte väntade sig, förklarar Inger.  

Studerande på YH Akademin har också kostnadsfri tillgång till Learnesys onlinekurser i Officepaketet.

Optimera din studieteknik 

Förutom fri tillgång till våra stödstugor får du som studerar på YH Akademin också tillgång till tips och stöd på hur du optimerar din studieteknik och bäst lyckas med dina studier. Detta kan vara extra värdefullt om det var några år sedan du satt i skolbänken!  

På YH Akademin vill vi att du ska lyckas med dina studier.

Här kan du ta reda på mer om hur det är att studera hos oss!