
Svensk köttproduktion och djurvälfärd
Svensk köttproduktion och djurvälfärd
Kursens innehåll
Mål och syfte är att den studerande får kunskaper om Svensk köttproduktion och djurvälfärd och färdigheter samt kompetenser i att hantera djuret på ett etiskt korrekt sätt från avlivning till hantering för livsmedelsråvaruproduktion och lagring. Kursen ges två dagar i veckan parallellt med LIA utom första veckan som är en teoretisk basvecka.
Kursen innehåller moderna etiska ställningstagande kring köttproducentens ansvar kring förbättrat klimatavtryck och en ökad hållbarhet inom svensk djuruppfödning. Vidare får den studerande kunskaper om arbetsmiljö, hygien (HACCP) och riskhantering samt färdigheter att arbeta med korrekt ergonomi och stresshantering.
Kursen ger kunskaper och färdigheter i arbete med märkning, egenkontroll (HACCP), flöde, övervakning, riskhantering samt kompetenser att handha djur korrekt vid slakt, kött vid grovstyckning och praktiskt handhavande av maskiner, lagring, tillredning och förvaring.
För att bli antagen och kunna studera på en YH-utbildning måste du ha ett svenskt personnummer/samordningsnummer och vara folkbokförd i Sverige.
Behörighet. Det här behöver du kunna för att gå utbildningen
För att kunna söka till utbildningen behöver du uppfylla grundläggande behörighetskrav. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser. Vissa utbildningar kan också ha särskilda förkunskapskrav.
Vänligen notera: För att bli registrerad som studerande på en YH-utbildning hos Myndigheten för yrkeshögskolan krävs ett giltigt svenskt personnummer eller samordningsnummer. Detta för att säkerställa att vi registrerar korrekta personuppgifter hos myndigheten.
För mer information och vid frågor om person-/samordningsnummer se:
Samordningsnummer | Skatteverket eller besök deras närmaste kontor.
Bakom kulisserna, berättelser att inspireras av

Kompetensutveckling – vad är det?
Kompetensutveckling handlar om att medvetet stärka sina kunskaper och färdigheter...

Inspiration
Malin bytte vården mot brobyggande
Efter flera år inom vården ville Malin Green ha en...

Från hotell till betong – Semina hittade sin plats i byggbranschen
När pandemin slog till arbetade Semina Hajdarevic som arbetsledare inom hotellverksamhet under studierna....

Nyhet
Nytt samarbete för framtidens sjömat – med ostronmjöl från en invasiv art
Från miljöproblem till framtidens mat. I ett nytt samarbete mellan...