
LIA 2
LIA 2
Kursens innehåll
I LIA 2 fokuserar vi på mer avancerade arbetsuppgifter som kvalitetskontroll och riskhantering i produktionsprocesserna. Under denna period får de studerande möjlighet att att fördjupa tidigare inhämtad kunskap och färdigheter i en verklig arbetsmiljö, samtidigt som de specialiserar sig inom specifika, egenvalda, områden av produktionen. De får också träning i att, genom att analysera ett specifikt område på LIA 2, ta mer ansvar i produktionsmiljön och att hantera komplexa situationer som kan uppstå i den dagliga driften.
Kunskaper:
- Om praktisk kvalitetskontroll
- Om hur man identifierar och hanterar risker i produktionsprocesserna
- I fördjupning i specifika områden av produktionen som den studerande valt att specialisera sig inom under praktikperioden
Färdigheter:
- I att arbeta med produktionen och hantera olika arbetsuppgifter i en livsmedelsproduktionsmiljö
- Att hantera och underhålla produktionsutrustning och maskiner på ett effektivt sätt
- I att genomföra kvalitetskontroller och säkerställa att slutprodukter uppfyller krav på kvalitet och säkerhet
- I att följa och kommunicera kring hygienrutiner och säkerhetsarbete i en verklig produktionsmiljö
- I att analysera ett självvalt område i produktionslinan med avseende på hållbarhet, sursanvändning, säkerhet, eller hygien.
Ansvar och självständighet:
- Samordna arbetsuppgifter inom produktionsteamet
- Kunna säkerställa att produktionen följer nödvändiga säkerhets- och hygienföreskrifter
- Ta ansvar för att kunna utföra kvalitetskontroll och riskhantering
För att bli antagen och kunna studera på en YH-utbildning måste du ha ett svenskt personnummer/samordningsnummer och vara folkbokförd i Sverige.
Behörighet. Det här behöver du kunna för att gå utbildningen
För att vara behörig till nationell yrkesutbildning behöver du vara bosatt i Sverige och om du inte har gått klart gymnasiet behöver du fylla 20 år under året. Du behöver ha godkända betyg från grundskolan eller motsvarande utbildning eller på annat sätt visa att du har förutsättningar att klara utbildningen.
Bakom kulisserna, berättelser att inspireras av

Nyhet
Nytt samarbete för framtidens sjömat – med ostronmjöl från en invasiv art
Från miljöproblem till framtidens mat. I ett nytt samarbete mellan...

Inspiration
Andrés väg till besöksnäringen – från studerande till utbildningsledare
För André Strödin blev utbildningen till Affärsutvecklare inom besöksnäring en vändpunkt. Med lång erfarenhet...

Inspiration
Från prefab till laboratorium – Pontus satsar på en karriär inom betong
Efter flera år i prefabbranschen tog Pontus Rosengren steget till...

Inspiration
Från nattarbete till inspektör – Roys resa inom betong
Efter flera år inom prefabindustrin ville Roy Khajo ta nästa...