
Lärande i arbete 2
Lärande i arbete 2
Kursens innehåll
I strukturerad form få den studerande att tillämpa utbildningens teoretiska delar i en reell arbetsmiljö, på en fördjupad nivå. De studerande får ytterligare utvecklas i yrkesrollen, får utvärdera arbetsmiljön samt får tillämpa sin yrkesutövning i dagliga rutiner. Kursen genomförs på heltid under elva veckor och ger en fördjupad förståelse för yrket. Den studerande får också möjlighet att fortsätta utveckla sina arbetslivskontakter.
Den studerande ska kunna vara verksam i en yrkesmässig roll inom ett eltekniskt område. Den studerande får kompetens direkt från branschen genom att få arbeta självständigt med att slutföra projekt och får lära sig att ta eget ansvar och arbeta i grupp. Detta innebär även att lära sig att motivera sina beslut, komma fram till lösningar och att samarbeta.
Den studerande får stöd av sin handledare och andra kollegor för att leda den studerande mot sitt lärandemål och baserat på formativ bedömning ges löpande återkoppling som gör den studerande redo att möta arbetslivet.
Efter LIA 2 ska den studerande ha specialiserade kunskaper, färdigheter och kompetenser inom sin yrkesroll och vara redo att arbeta självständigt och ta ansvar för att utveckla och slutföra delar av ett större arbete.
För att bli antagen och kunna studera på en YH-utbildning måste du ha ett svenskt personnummer/samordningsnummer och vara folkbokförd i Sverige.
Behörighet. Det här behöver du kunna för att gå utbildningen
För att kunna söka till utbildningen behöver du uppfylla grundläggande behörighetskrav. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser. Vissa utbildningar kan också ha särskilda förkunskapskrav.
Vänligen notera: För att bli registrerad som studerande på en YH-utbildning hos Myndigheten för yrkeshögskolan krävs ett giltigt svenskt personnummer eller samordningsnummer. Detta för att säkerställa att vi registrerar korrekta personuppgifter hos myndigheten.
För mer information och vid frågor om person-/samordningsnummer se:
Samordningsnummer | Skatteverket eller besök deras närmaste kontor.
Bakom kulisserna, berättelser att inspireras av

Inspiration
Från prefab till laboratorium – Pontus satsar på en karriär inom betong
Efter flera år i prefabbranschen tog Pontus Rosengren steget till...

Inspiration
Från nattarbete till inspektör – Roys resa inom betong
Efter flera år inom prefabindustrin ville Roy Khajo ta nästa...

Inspiration
Sluta prokrastinera – så tar du tag i det du skjuter upp
Vad innebär prokrastinering? Vi har alla varit där. Tentaplugg som...

Nyhet
Här utbildas framtidens fukttekniker – ”Branschen skriker efter kompetens”
YH Akademins nya utbildning till Fukttekniker är framtagen tillsammans med branschrepresentanter...