
Kvalitetsledning och säkerhet i livsmedelsproduktion
Kvalitetsledning och säkerhet i livsmedelsproduktion
Kursens innehåll
Målet med kursen är att de studerande ska kunna tillämpa principer för kvalitetsledning och livsmedelssäkerhet genom HACCP, TACCP och VACCP, följa branschstandarder och föreskrifter, genomföra riskbedömningar samt säkerställa hållbarhet, arbetsmiljö och hög kvalitet inom livsmedelsproduktionen.
Innehåll:
- principerna bakom kvalitetsledning och analysmetoder för
livsmedelssäkerhet - relevanta standarder och föreskrifter inom branschen
- HACCP i produktionsprocesser, olika råvaror, allergener och
förmågan att genomföra riskbedömningar - planer för kvalitets- och säkerhetsarbete
- risker för sabotage (TACCP)
- hantering av matbedrägerier och metoderna för
sårbarhetsbedömning (VACCP) inom livsmedelkedjan - säkerställa hög kvalitet och säkerhet inom
livsmedelsproduktion - hantera och integrera miljö- och arbetsmiljöfrågor inom
produktionsmiljön för att säkerställa hållbarhet och hälsa
För att bli antagen och kunna studera på en YH-utbildning måste du ha ett svenskt personnummer/samordningsnummer och vara folkbokförd i Sverige.
Behörighet. Det här behöver du kunna för att gå utbildningen
För att kunna söka till utbildningen behöver du uppfylla grundläggande behörighetskrav. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser. Vissa utbildningar kan också ha särskilda förkunskapskrav.
Vänligen notera: För att bli registrerad som studerande på en YH-utbildning hos Myndigheten för yrkeshögskolan krävs ett giltigt svenskt personnummer eller samordningsnummer. Detta för att säkerställa att vi registrerar korrekta personuppgifter hos myndigheten.
För mer information och vid frågor om person-/samordningsnummer se:
Samordningsnummer | Skatteverket eller besök deras närmaste kontor.
Bakom kulisserna, berättelser att inspireras av

Inspiration
Från utbildning till verklighet inom besöksnäringen med LIA (lärande i arbete)
Under 10 veckor har våra studerande Erica och Lisen, som...

Inspiration
Thomas Betong i ledningsgruppen – ”Vi vill forma framtidens betongingenjörer”
Thomas Betong har varit engagerade i utbildningen Betongingenjör hos YH...

Inspiration
Evelina utbildar sig inom framtidens mat och proteiner
När Evelina Liedman bestämde sig för att läsa till Gastronomiledare –...

Inspiration
Från florist till tekniker tunga maskiner och fordon
För Rebecca Rastad blev utbildningen Tekniker tunga maskiner och fordon en väg...