
Hållbarhet och Teknisk innovation
Hållbarhet och Teknisk innovation
Kursens innehåll
I denna kurs får de studerande kunskaper om samspelet mellan hållbarhet, digitalisering och teknologiska innovationer i livsmedelsproduktionen samt kunskaper om olika affärsmodeller som främjar hållbarhet inom livsmedelsproduktionen. Kursen lyfter även fram vikten av att integrera hållbarhetsprinciper i design och utveckling av nya teknologier och affärsstrategier.
Under kursen får de studerande specialiserade kunskaper om hur avancerade teknologier (AI m.m) och digitala lösningar kan främja hållbarhet och effektivitet genom hela livsmedelsproduktionskedjan. Kursens ger vidare kunskaper om digitalisering av industrin, användning av IoT (Internet of Things) och sensorer för övervakning av grödor och djurhälsa, samt färdigheter i att använda sig av dataanalys och artificiell intelligens för att optimera produktionsprocesser och resursanvändning.
För att bli antagen och kunna studera på en YH-utbildning måste du ha ett svenskt personnummer/samordningsnummer och vara folkbokförd i Sverige.
Behörighet. Det här behöver du kunna för att gå utbildningen
För att kunna söka till utbildningen behöver du uppfylla grundläggande behörighetskrav. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser. Vissa utbildningar kan också ha särskilda förkunskapskrav.
Vänligen notera: För att bli registrerad som studerande på en YH-utbildning hos Myndigheten för yrkeshögskolan krävs ett giltigt svenskt personnummer eller samordningsnummer. Detta för att säkerställa att vi registrerar korrekta personuppgifter hos myndigheten.
För mer information och vid frågor om person-/samordningsnummer se:
Samordningsnummer | Skatteverket eller besök deras närmaste kontor.
Bakom kulisserna, berättelser att inspireras av

Inspiration
Därför har du som valt yrkeshögskola gjort ett perfekt karriärval
Grattis till ditt beslut att söka till yrkeshögskola! Du har...

Inspiration
Från utbildning till verklighet inom besöksnäringen med LIA (lärande i arbete)
Under 10 veckor har våra studerande Erica och Lisen, som...

Inspiration
Thomas Betong i ledningsgruppen – ”Vi vill forma framtidens betongingenjörer”
Thomas Betong har varit engagerade i utbildningen Betongingenjör hos YH...

Inspiration
Evelina utbildar sig inom framtidens mat och proteiner
När Evelina Liedman bestämde sig för att läsa till Gastronomiledare –...