Hoppa till innehåll

De vidareutbildar sig till platschef – ”skapat nya karriärmöjligheter”


Johnny Moilanen och Andre Kevenmark ville båda avancera i karriären och vidareutveckla sig till platschef – en av byggbranschens mest efterfrågade yrkesroller. Då hittade de YH Akademins 1.5 åriga utbildning på distans!  

YH-utbildningen Platschef Samhällsbyggnad är en vidareutbildning på deltid för individer som arbetat minst 3 år inom bygg och anläggning.

Utbildningen är anpassad för yrkesverksamma genom att vara helt på distans med seminarier som hålls under sen eftermiddag. Genom det flexibla upplägget kan studerande ta med sig sina nya färdigheter direkt ut i sina jobb. Utbildningen är framtagen i samarbete med engagerade företag från näringslivet, säger Anna Munters som är utbildningsledare på YH Akademin. 

”Utbildningen har gett mig en verktygslåda som fungerar” 

Jag vill bli platschef och när jag såg denna utbildning så fastnade jag för kursinnehållet och att YH Akademin verkligen anpassar utbildningen så att den passar den som jobbar. Utbildning innehåller ämnen som är ett måste om du vill bli platschef. Även om du har lång erfarenhet av branschen kan det vara svårt att lära sig de kompetenser som utbildningen ger. Utbildningen har gett mig en verktygslåda som fungerar. Jag har testat mina nya kunskaper i min roll som KMA ansvarig med goda resultat, säger Andre som arbetar som KMA-ansvarig på Umeå Mark och VA

Arbetslivet som platschef innebär stort fokus på ledarskap och entreprenadjuridik, men denna utbildning fördjupar också kunskaper inom bland annat byggstyrning, uppföljning och KMA. 

Jag brinner för att vara en del av samhällsbyggande processer och bidra till att forma hållbara och välfungerande samhällen. Att söka till denna utbildning var en del av min strävan efter personlig och professionell utveckling. Lärarna har gett vägledning och stöd under hela utbildningen, vilket har varit väldigt uppskattat, säger Johnny, som arbetat många år inom byggsektorn både nationellt och internationellt.

”Suveränt med distansstudier”

Johnny och Andre ser flera fördelar med att studera på distans

Att studera på distans är suveränt tycker jag. Du får mer tid till annat som du annars skulle lagt på pendling, säger Johnny.  

Genom distansutbildningen möter du dessutom kollegor från hela landet vilket skapar intressant diskussioner och kunskapsutbyten. YH Akademin gör sitt yttersta och är lyhörda för att studerande ska ha det så bra som möjligt vilket är fantastiskt och kännbart, säger Andre. 

”Utbildningen har öppnat upp för nya karriärmöjligheter” 

Efter utbildningen kommer jag att ha en djupare förståelse för vad som händer runt mig som platschef och vilka verktyg som är bäst lämpade för att skapa bäst resultat för projektet. Jag kommer känna mig tryggare med mitt ledarskap och hanteringen av olika situationer då jag vet hur jag ska reagera innan, under och efter, säger Andre.

Vill du också ta nästa steg i karriären och utbilda dig till en efterfrågad yrkesroll?