Denna kurs har som mål och syfte att introducera de studerande till utbildningen och ge dem kunskaper om branschens arbete med QHSE (Kvalitet, hälsa, säkerhet och miljö) och får med sig medarbetare i den förändringen. Det ingår färdigheter i att arbeta målinriktat med rekrytering, uppföljningar och utvärderingar och den studerande får i våra virtuella mötesrum träffa de företag som står bakom utbildningen och under platsträffen delta i studiebesök från aktuella aktörer.
För att bli antagen och kunna studera på en YH-utbildning måste du ha ett svenskt personnummer/samordningsnummer och vara folkbokförd i Sverige.
Behörighet. Det här behöver du kunna för att gå utbildningen
För att kunna söka till utbildningen behöver du uppfylla grundläggande behörighetskrav. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser. Vissa utbildningar kan också ha särskilda förkunskapskrav.
Vänligen notera: För att bli registrerad som studerande på en YH-utbildning hos Myndigheten för yrkeshögskolan krävs ett giltigt svenskt personnummer eller samordningsnummer. Detta för att säkerställa att vi registrerar korrekta personuppgifter hos myndigheten.
För mer information och vid frågor om person-/samordningsnummer se: Samordningsnummer | Skatteverket eller besök deras närmaste kontor.
- Har en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning
- Alternativt har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i 1
- Alternativt är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning
- Alternativt genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.
Kunskaper i svenska:
Om du har ett annat modersmål än svenska, danska, färöiska, isländska eller norska måste du ha de kunskaper i svenska som behövs för att du ska kunna klara av utbildningen.
Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper:
Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
Yrkeserfarenhet:
1 års yrkeserfarenhet från livsmedelsbranschen på heltid krävs. Du ska ha arbetat i den första delen av värdekedjan, dvs. innan råvaran/produkten når köket eller konsumenten.
Detta inkluderar:
Arbete inom livsmedelsproduktion
Erfarenhet som matproducent
Arbete i livsmedelsbutik (t.ex. chark, delikatess, bageri)
Gör en intresseanmälan för att få mer
information
om den här
utbildningen
Behörighet. Det här behöver du kunna för att gå utbildningen
För att kunna söka till utbildningen behöver du uppfylla grundläggande behörighetskrav. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser. Vissa utbildningar kan också ha särskilda förkunskapskrav.
Vänligen notera: För att bli registrerad som studerande på en YH-utbildning hos Myndigheten för yrkeshögskolan krävs ett giltigt svenskt personnummer eller samordningsnummer. Detta för att säkerställa att vi registrerar korrekta personuppgifter hos myndigheten.
För mer information och vid frågor om person-/samordningsnummer se: Samordningsnummer | Skatteverket eller besök deras närmaste kontor.
- Har en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning
- Alternativt har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i 1
- Alternativt är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning
- Alternativt genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.
Kunskaper i svenska:
Om du har ett annat modersmål än svenska, danska, färöiska, isländska eller norska måste du ha de kunskaper i svenska som behövs för att du ska kunna klara av utbildningen.
Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper:
Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
Yrkeserfarenhet:
1 års yrkeserfarenhet från livsmedelsbranschen på heltid krävs. Du ska ha arbetat i den första delen av värdekedjan, dvs. innan råvaran/produkten når köket eller konsumenten.
Detta inkluderar:
Arbete inom livsmedelsproduktion
Erfarenhet som matproducent
Arbete i livsmedelsbutik (t.ex. chark, delikatess, bageri)