LIA-kursen är utformad för att ge de studerande praktisk erfarenhet och träning att leda innovation och utveckling livsmedelsproduktionen genom arbete på olika företag inom branschen. Under LIA-perioden kommer de studerande att få möjlighet att tillämpa och utveckla de kunskaper och färdigheter de har lärt sig under sin utbildning till kompetenserna som branschen kräver.
Under LIA-kursen kommer de studerande att, med handledning, arbeta med olika aspekter av livsmedelsproduktionen, inklusive produktionsprocesser, kvalitetskontroll, livsmedelssäkerhet, hygien och miljöaspekter. De kommer att delta i verkliga arbetsuppgifter under handledning av erfarna yrkesverksamma inom branschen.
Förväntade kompetenser och färdigheter: Genom deltagande i denna LIA-kurs förväntas de studerande utveckla praktiska färdigheter och kompetenser inom livsmedelsproduktionen. De förväntas också kunna tillämpa och anpassa sina kunskaper och färdigheter för att möta kraven och utmaningarna inom arbetslivet inom livsmedelsindustrin. LIA-kursen förväntas ge de studerande en konkret och praktisk erfarenhet av arbete inom livsmedelsproduktionen och förbereda dem för en framgångsrik karriär inom branschen.
För att bli antagen och kunna studera på en YH-utbildning måste du ha ett svenskt personnummer/samordningsnummer och vara folkbokförd i Sverige.
Behörighet. Det här behöver du kunna för att gå utbildningen
För att kunna söka till utbildningen behöver du uppfylla grundläggande behörighetskrav. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser. Vissa utbildningar kan också ha särskilda förkunskapskrav.
Vänligen notera: För att bli registrerad som studerande på en YH-utbildning hos Myndigheten för yrkeshögskolan krävs ett giltigt svenskt personnummer eller samordningsnummer. Detta för att säkerställa att vi registrerar korrekta personuppgifter hos myndigheten.
För mer information och vid frågor om person-/samordningsnummer se: Samordningsnummer | Skatteverket eller besök deras närmaste kontor.
- Har en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning
- Alternativt har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i 1
- Alternativt är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning
- Alternativt genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.
Kunskaper i svenska:
Om du har ett annat modersmål än svenska, danska, färöiska, isländska eller norska måste du ha de kunskaper i svenska som behövs för att du ska kunna klara av utbildningen.
Yrkeserfarenhet: Minimum 12 månaders relaterad yrkeserfarenhet inom livsmedelshantering/-framställande.
Gör en intresseanmälan för att få mer
information
om den här
utbildningen
Behörighet. Det här behöver du kunna för att gå utbildningen
För att kunna söka till utbildningen behöver du uppfylla grundläggande behörighetskrav. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser. Vissa utbildningar kan också ha särskilda förkunskapskrav.
Vänligen notera: För att bli registrerad som studerande på en YH-utbildning hos Myndigheten för yrkeshögskolan krävs ett giltigt svenskt personnummer eller samordningsnummer. Detta för att säkerställa att vi registrerar korrekta personuppgifter hos myndigheten.
För mer information och vid frågor om person-/samordningsnummer se: Samordningsnummer | Skatteverket eller besök deras närmaste kontor.
- Har en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning
- Alternativt har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i 1
- Alternativt är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning
- Alternativt genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.
Kunskaper i svenska:
Om du har ett annat modersmål än svenska, danska, färöiska, isländska eller norska måste du ha de kunskaper i svenska som behövs för att du ska kunna klara av utbildningen.
Yrkeserfarenhet: Minimum 12 månaders relaterad yrkeserfarenhet inom livsmedelshantering/-framställande.