
Svensk livsmedelsindustri 2.0
Svensk livsmedelsindustri 2.0
Kursens innehåll
I denna kurs får de studerande genom möte med ledningsgrupp, studiebesök och gästföreläsningar en gedigen kunskap om hur den svenska livsmedelsindustrin fungerar och utvecklas, både nationellt och internationellt. De får även kunskap om hygien- och säkerhetskrav, branschens syn på innovation och hållbarhet, samt om hur tekniska framsteg, digitalisering och automatisering påverkar produktionen och distributionen av livsmedel. I kursen påbörjas de teoretiska bitarna kring Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP).
Kunskaper:
- Om branschen dess utveckling, yrkesrollerna och karriärvägar
- Om hur den svenska livsmedelsindustrin fungerar och
utvecklas, både på nationell och internationell nivå. - Om livsmedelsindustrin, och dess produktionsprocesser.
- om Svensk och EU-lagstiftning inom livsmedelssäkerhet.
- Om maskiner och utrustning som används i produktionen: funktion, drift och underhåll.
- Om de hygien- och säkerhetsstandarder som gäller inom branschen, inklusive relevanta lagar och förordningar.
- Om branschens syn på klimat och hållbarhet och de aktuella trenderna och utmaningarna inom dessa områden.
- Om hur tekniska framsteg, digitalisering och automatisering påverkar produktionen och distributionen av livsmedel.
- Om Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP)
Färdigheter:
- Kunna resonera kring och analysera branschen, dess
utmaningar även i relation till miljö- och klimatpåverkan. - För att presentera förslag på lösningar på övergripande givnabranschutmaningar,
- För att effektivt kommunicera och presentera information och idéer, både muntligt och skriftligt, i professionella sammanhang.
Ansvar och självständighet:
- Självständigt analysera information inom livsmedelssektorn
- Ta ansvar för att informera kring HACCP-frågor på en
arbetsplats,
För att bli antagen och kunna studera på en YH-utbildning måste du ha ett svenskt personnummer/samordningsnummer och vara folkbokförd i Sverige.
Behörighet. Det här behöver du kunna för att gå utbildningen
För att vara behörig till nationell yrkesutbildning behöver du vara bosatt i Sverige och om du inte har gått klart gymnasiet behöver du fylla 20 år under året. Du behöver ha godkända betyg från grundskolan eller motsvarande utbildning eller på annat sätt visa att du har förutsättningar att klara utbildningen.
Bakom kulisserna, berättelser att inspireras av

Inspiration
Kreativa yrken med goda framtidsutsikter
Att arbeta inom kreativa jobb öppnar för en spännande framtid,...

Inspiration
Våra bästa tips för bra studieteknik
Att plugga på distans ger dig stor frihet, men kräver...

Inspiration
10 populära YH-utbildningar
Letar du efter en eftertraktad YH-utbildning med goda jobbchanser? Här listar...

Inspiration
Från lastbilschaufför till processoperatör – Rafats resa genom betongbranschen
Efter åtta år i transportbranschen tog Rafat Shouedi klivet ut i...






